Visithofors logotyp, till startsidan
Visithofors logotyp, till startsidan

Xinombra - The Plastic Pals - Topper |||| LIVE på Musikhuset!

Område: Gävle stad
Kategori: Evenemang, Musik & Underhållning
Datum: Lördag 19 nov 2022

Från 150 SEK

3 tipp-topp-band intar för en kväll Musikhusets scen! Det blir punk, rock och psykadelisk New York-doftande garage-powerpop för hela slanten!
Med start kl 21 kliver första bandet på scen, så se till att vara här i god tid, med något kallt i handen och varför inte en matbit i magen från Musikhusets krog.

Dessa tre band är inga mindre än:

XINOMBRA

Xinombra är ett konceptuellt band som gör rockmusik av redan befintliga berättelser. De har tillexempel tidigare gjort tre olika scenproduktioner om Harry Martinsons Aniara, då med suggestiv och industriell rock. Den senaste tolkningen handlar om Mare Kandres Aliide, Aliide. Ett postpunkigare sound än tidigare där romanens gotiska och mörka stämning lyfts fram.
Romanens texter har bearbetats fram till ett dussintal låtar som tonsatts. Det tillsammans med videoprojektioner förstärker berättelsen visuellt.

Tanken är att lyfta fram melankolin och den gotiska känslan som finns i Kandres känslomässigt mörka texter. Ett konceptalbum släpptes i början av 2022.

Aliide, Aliide är en känslomässigt mörk berättelse som handlar om en person som blir melankolisk, desperat och utom sig. Romanen bygger på en åttaårig flickas existentiella tankar och känslor och upplevelser av världen. Hon avskiljs från andra människors verklighet och upplever istället en mörk värld. Hennes psykologiska upplevelser av världen transformerar realistisk miljö till mental gotik och hela världen framstår som gotisk i hennes huvud.
Med musik och scenkonst i form av videoprojektioner gestaltar Xinombra Aliides upplevelser, beteende och tankar.

På scenen:
Ronny Rasmusson- Gitarr Johan Nordström- Gitarr Peter Lundström- Bas Rebecca Warldén- Sång Peter Endahl- Sång
Erik Süss- Synt
Bengt Westin- Trummor

https://www.youtube.com/watch?v=6Zr4M2cEayk

THE PLASTIC PALS
”Tightare än Willy DeVille’s krokodilboots” (Anders Tapola, Smålandsposten). Med sin psykedeliska New York-doftande garage paisley powerpop har The Plastic Pals sedan starten 2005 gjort ett hundratal spelningar och släppt flera kritikerrosade plattor.
Plattor som tagit bandet till spelningar London, Liverpool och New York och som förband till The Dream Syndicate, The New Christs, Fleshtones och Green on Red-katterna Chris Cacavas, Dan Stuart och Chuck Prophet.
Trots det seglar The Plastic Pals fortfarande lite under radarn och kan betraktas som en best kept secret.
Men med sin twin guitar-baserade rock med ett sjukt svängig rytmsektion och ett gäng grymma låtar är det ett suveränt liveband som förtjänar en större publik.
Nu är The Plastic Pals tillbaka i Gävle för första gången sedan november 2014 då de spelade på CC-puben.

http://theplasticpals.se
https://facebook.com/theplasticpals
https://www.youtube.com/watch?v=P91kthMQkcwTOPPER

När punkbandet Topper från Stockholm släppte sin första singel ”Once a Punk, Always a Punk”, samma år som de bildades, blev den snabbt en hit på svensk radio.
Första albumet, med samma titel kom 2005. 2018 släppte Topper albumet ”Are We Alla Damned?”. Bandet – som består av Jocke (sång och gitarr), Per (gitarr och sång), Tobbe (trummor) och Staffan (bas) – har turnerat med legendariska punkband som The Boys, UK Subs, Buzzcocks, The Adicts och The Outcasts.
I somras spelade Topper på festivalen Strummercamp i Oldham i Greater Manchester, Storbritannien.
https://www.facebook.com/toppersthlm

BILJETT kostar 150:- och ni säkrar kalaset antingen genom att kontakta Musikhuset på Info@musikhuset.nu (eller genom att skriva till musikhuset här på FB), eller genom att swisha Peter Endahl på nr 070-6861293 (skriv hur många biljetter). Det går även att köpa biljetter i dörren i mån av plats.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
19 Nov
Lördag 19 nov 2022 21:00 - 23:00 Musikhuset Sjömanskyrkan

Kontaktinformation

Arrangör e-post
info@musikhuset.nu
Kontaktperson
Musikhuset
E-post
info@musikhuset.nu
Åldersgräns
18

Länkar

Evenemangslänk
https://fb.me/e/3yBeImEVO

I närheten av


Turistinfo

Gävle Turistcenter

026-17 71 17

turist@gavle.se


Sandvikens turistcenter

026-24 13 80

sandviken.turism@sandviken.se


Ockelbo turistbyrå

0297-555 55

turism@ockelbo.se


Hofors turistbyrå

0290-77 14 01

focus@hofors.seBuild: 2022-09-21 18:36:07, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8031.cbischannel-27371.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails