Visithofors.se


Visithofors.se

Bokningen tillhandahålls av Visit Hälsingland Gästrikland AB som också är arrangör och ansvarig för paketresorna. Läs mer Stäng

Årsunda Viking - skolklasser

Adress: Årsundavägen 899, 811 99 Årsunda Visa karta

Adress: Årsundavägen 899, 811 99 Årsunda

Skolklasser kan besöka Årsunda Viking och uppleva vikingatiden i teori och praktik.

På en resa över tusen år tillbaka i tiden, till 900-talet, blandas visningar, hantverk och lekar till en intressant och lärorik dag i historiens tecken. Verksamheten riktar sig främst till elever i årskurs 3 och 4 som läser eller ska läsa om vikingatiden i skolan.

Vi tar i huvudsak emot skolor under sommarhalvåret och då oftast i maj och september. Vi kan även ordna besök övriga tider på året efter överenskommelse. Kontakta oss så diskuterar vi vidare!


GUIDNING

En timmes tur runt vikingagården och dess hus. Det berättas om allt från vardagsliv och högtider till hantverk och mytologi. Ni får bland annat se hur vikingarna bor, titta på gårdens runstenar och besöka kultplatsen. Guidningen avslutas med en lek.

Pris: 50 kr/pers för barn, 80 kr/pers för vuxna, minst 700 kr per grupp.


PROGRAM FÖR MINDRE GRUPPER

Detta program är för grupper på max 14 personer, inklusive vuxna deltagare. Tidsåtgång är ca två timmar och då ingår entré, en kort guidning, ett hantverk (alla i gruppen måste välja samma) och vikingatida lekar och kamper.

Hantverk/upplägg att välja på:
* Smide och järn
* Spinna och dagligt liv
* Saga och blot, gåva i form av torshammare ingår

Egen matsäck medtages.
Pris: 120 kr/person


DAGPROGRAM

Ni möts av gårdens folk och ger er av över tusen år bakåt i tiden. Här får alla arbetsuppgifter som skall utföras i de olika husen på gården. Ni får lära er om livet på en vikingagård i alla olika skeenden, titta och läsa på en runsten, lyssna på sagor och får en lyckoamulett av gudarna som skydd mot onda makter.

Ni får spinna ull och lära er om dagligt liv, smida och lära mer om järnframställning. Krafter och list mäts i vikingalekar. Dagen tar 4-4,5 timmar beroende på gruppens storlek. Avsätt också gärna tid att besöka vår butik med hantverk och souvenirer innan ni åker hem.
OBS: Medtag egen matsäck till lunch.

Antal: min 15, max 60 personer, inklusive vuxna.
Pris: 220-300 kr/person beroende på innehåll och årstid. Kontakta oss för mer information!

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Scandic Gävle Väst

Avstånd: 24,4 km
Välkommen till Scandic Gävle Väst Scandic Gävle Väst, det familjevänliga hotellet, ligger nära naturen och endast 10 minuter från Gävles stadskärna.
Hotell

Stadshotellet Princess

Avstånd: 10,6 km
"Upptäck friluftslivet i Gästrikland, vi leder dig vidare. Med Kungsberget, Högbobruk och Storsjön runt hörnet vill vi på Stadshotellet Princess erbjuda våra gäster en plats för återhämtning, aktivitet och utveckling."
Hotell

Högbo Brukshotell

Avstånd: 16,6 km
På Högbo Brukshotell utanför Gävle hittar du en naturlig mötesplats för alla sinnen. Här finns SPA, golfbana, mountainbikeleder och fina promenadstråk längs sjön. Kanske vill du hyra kanot eller cykla MTB? Annars är ett besök till brukets hantverkare mysigt, eller så är en fika det rätta valet. Vintertid har vi ett konstfruset skidspår som gör att vi kan starta skidsäsongen före många andra!
Kontakt - FoCus Hofors

FoCus Turistbyrå
Tel: 0290-77 14 01
Mail: focus@hofors.se

Måndag - Torsdag 09:00-17:00
Fredagar 09:00-16:00
Lunchstängt mellan 12:00-13:00

Besök oss gärna på Folkets Hus, Skolgatan 21

Kontakt - FoCus Hofors

FoCus Turistbyrå
Tel: 0290-77 14 01
Mail: info@visithofors.se

Måndag - Torsdag 09:00-17:00
Fredagar 09:00-16:00
Lunchstängt mellan 12:00-13:00

Besök oss gärna på Folkets Hus, Skolgatan 21

© 2016 Visithofors.se | Om Webbplatsen

© 2016 Visithofors.se

Om webbplatsen

VisitHofors på Facebook
VisitHofors på Instagram